26
جمعه, آوریل
جمعه 7 ارديبهشت 1403 Friday 26 April 2024 17 شوال 1445

اسیرِ یک ویروس نامرئی و یک مشت لاف و دروغ!

نوشتار

- آیا استفاده‌ی اشتباه حسن روحانی از یک ماسک گران‌قیمت پاسخ این واقعیت هولناک نیست که چرا مرگ ‌و میر بر اثر کرونا در ایران دو و نیم برابر متوسط جهانی است؟!
- مردم می‌پرسند چرا وزیر بهداشت، معیار رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا در ایران را علی خامنه‌ای می‌داند که پس از به قدرت رسیدن همواره تحت‌ محافظت بوده و از آغاز اعلام رسمی ورود و شیوع کرونا در کشور نیز در قرنطینه‌ی کامل بسر می‌برد!
- مردم می‌پرسند کو واکسن ادعایی مقامات، کرونایاب سپاه و درمان رایگان کرونا؟ کجایند نیروهای «جان برکف» پاسدار و بسیج که امامزاده‌ها را سم‌پاشی می‌کردند؟
- پس از ۸ ماه جنگ نابرابر با بیماری کووید۱۹ مردم ایران بار دیگر به این حقیقت رسیده‌اند که در دوران کرونا نیز حفظ نظام و سرانش از «اوجب واجبات» است و زندگی شهروندان برای جمهوری اسلامی مطلقا هیچ اهمیتی ندارد.

 ظهور ویروس کُرونا به عنوان پدیده‌‌ای ناشناخته، دنیا را با مشکلات و تغییرات پیش‌بینی‌ناشدنی مواجه کرده. هر کشوری به نحوی در نوع مواجهه با این ویروس تلاش می‌کند تا در حفظ جان شهروندانش و کاهش خسارات، رویکردی فوری با حداکثر اطمینان در پیش بگیرد.

مدیریت پدیده‌ی کُرونا به عیار و سنگ محک برای هر شهروند تبدیل شده تا از نو، عملکرد و صلاحیت مسئولان را در رویارویی با یک بحران فوق‌العاده و‌ کاملا غیرعادی بسنجند. در این میان، آنچه بر مردم ایران از اعلام رسمی ورود و شیوع کرونا در اوایل اسفند ۹۸ گذشته و می‌گذرد، رتبه‌‌ی نازل‌ترین مدیریت بحران و مقابله با خطر را از آن نظام جمهوری اسلامی و دولت کرده است.

صدرنشین مرگ‌های کرونایی

آمارهای «رسمی» وزارت بهداشت نشان می‌دهد مرگ‌ و میر ناشی از ابتلا به کُرونا در ایران دو و نیم برابر متوسط جهان است و چندین ‌بار پیاپی در مهرماه ۹۹ کشور صدرنشین بالاترین قربانیان کُرونا در دنیا بوده است. اما همین آمار را نیز طبق گفته‌ی ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت باید دو برابر کنیم تا به میزان واقعی مرگ‌ و میرها برسیم از جمله به این دلیل که برخی از قربانیان کُرونا تست منفی داشته‌اند!

وزارت بهداشت از ابتدای ورود کُرونا متهم به کم‌شماری آمار مبتلایان و قربانیان بوده و برمبنای ملاک‌های جهانی گواهی فوت و تست کُرونا از فوت‌شدگان را اجرا نمی‌کند و خطای محاسباتی آشکار دارد.

بیش از نیم میلیون مبتلای شناسایی‌شده و بیش از سی‌هزار قربانی، برای رژیم ایران صرفا یک عدد به شمار می‌رود که هر روز باید عده‌ای را به مبتلایان اضافه و عده‌ای را از جمعیت ایران کم کرد.

ظرفیت تخت‌های بیمارستانی تکمیل شده و بیماران جدید در فهرست انتظار بسر می‌برند. کادر درمان در حالی که ده‌ها تن را از دست داده، پس از ماه‌ها کار و فعالیت بیش از هر زمان دیگر خسته و فرسوده است و عدم پرداخت معوقه‌ها و وعده‌های استخدامی آنان را راهی مهاجرت کرده است.

اما وضع سران نظام عالیست. علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی رکورد حفظ پروتکل‌های بهداشتی را در ایران شکسته و قرنطینه‌ی بیش از ۲۰ ساله‌ی خود را سفت و سخت‌تر کرده. از حسن روحانی تا بقیه مقامات و آیت‌الله‌ها و حوزوی‌ها هم در انظار عمومی ظاهر نمی‌شوند و سیستم بهداشتی کشور چهارموتوره در خدمتگزاری و حفظ سلامت آنان کوشاست!

در این میان، بهانه‌ی نظام برای فاجعه‌ای که در کشور روی می‌دهد، وضعیت نامناسب اقتصادی ناشی از تحریم‌های آمریکا و مسدود بودن راه واریز کمک‌های مالی و درمانی است. اما پرسش اینجاست: منابع مالی ویژه وضعیت‌های بحرانی، جدا از کمک‌های بین‌المللی که دریافت شده و می‌شود، کو؟! سیستم بهداشت و درمان پس از چهار دهه در اختیار داشتن منابع لازم و نزدیک به ۲۰ سال ادعای خصوصی‌سازی، چرا به بازار پررونقی برای حلقه‌های پیمانکاری و تولید دارو که به حکومت وصل هستند تبدیل شده؟! از این پرسش‌ها بسیار است اما به دلیل فقدان دسترسی آزاد به اطلاعات و همچنین مخاطرات طرح پرسش‌ از مقامات مسئول در ایران همچنان بی‌پاسخ می‌مانند.

کمک‌های بین‌المللی برای مقابله با کُرونا چه شدند؟!

در این میان همه در رسانه‌های داخلی نیز درباره کمک‌های نقدی و غیرنقدی نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری به ایران جهت مقابله با کُرونا خوانده‌اند. اما از سرنوشت و نحوه هزینه‌کرد و توزیع آنها اطلاعات دقیقی در دست نیست!

Corona Mullahs

احمد بارکی‌زاده kayhan.london©

طبق اعلام وزارت خارجه جمهوری اسلامی تا ۲۵ فروردین‌ماه ۹۹ حدود ۳۰ کشور دنیا، سازمان بین‌المللی، سازمان‌های حقوق بشری به ایران دارو و تجهیزات فرستاده‌اند. انگلستان، آلمان، چین، اتریش، فرانسه، ژاپن، ترکیه، روسیه و امارات متحده عربی از جمله این کشورها هستند.

اما مبلغ دقیق حمایت مالی و حجم تجهیزات دریافت‌شده از سوی رژیم ایران شفاف اعلام نشده و مشخص نیست این حمایت‌ها در کجا‌ هزینه و مصرف شده‌اند. برای نمونه، کمک‌های ژاپن ۲.۵ میلیارد ین معادل ۲۳.۵ میلیون دلار کمک پزشکی بوده؛ کمیسیون اروپا ۸ میلیون یورو (۲۹ امردادماه)، فرانسه، آلمان و انگلستان ۵ میلیون یورو (۱۲اسفند) پرداخته‌اند و یونیسف از اولین روزهای اسفندماه ده‌ها تُن تجهیزات محافظتی با هزینه‌ی خود به ایران فرستاده است.

کمیسیون اروپا این بودجه را در راستای کاهش اثرات منفی روانشناختی کُرونا بر مهاجران و افغان‌ها در اختیار جمهوری اسلامی قرار داده در حالی که وزارت بهداشت همواره یکی از مشکلات خود را تأمین نیازهای بهداشتی این قشر از جامعه ایران عنوان می‌کند.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز فروردین‌ماه از تخصیص ۲۰میلیون یورو به ایران برای مقابله با کُرونا خبر داده بود ولی سرنوشت اهدای آن هنوز روشن نیست. همچنین اتحادیه اروپا کمک‌های غیرنقدی خود از جمله کیت آزمایش، تجهیزات، ماسک و بسته‌های آموزشی را از طریق کمیساریای عالی پناهندگان، سازمان‌های بشردوستانه و انستیتو پاستور بطور مستقیم و غیرمستقیم به ایران رسانده است.

جمهوری اسلامی همچنین از بانک جهانی ۵۰ میلیون دلار و از بانک توسعه اسلامی ۱۳۰ میلیون یورو تقاضای وام کرده است. این در حالیست که مقامات نظام و ستاد مقابله با کُرونا درباره بی‌نیازی از تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی و حتی صادرات آن به کشورهای آلمان، عراق و ترکیه لاف زده‌اند!

بررسی‌ها نشان می‌دهد سازمان بهداشت جهانی از طریق و با حمایت امارات متحده عربی صدهاهزار دستکش، ماسک و تجهیزات حداقل برای حدود ۱۵هزار پرسنل مراکز درمان، هفت و نیم تُن تجهیزات پزشکی به ارزش ۳۰۰هزار دلار و همچنین ابزار تشخیص آزمایشگاهی هزاران نفر به جمهوری اسلامی تحویل داده است!

درکنار این حجم گسترده از حمایت‌های مالی و تجهیزات پزشکی بین‌المللی، وزارت بهداشت اعلام کرده که از طریق مشارکت‌های مردمی ۴۰ میلیارد تومان (تا ۳۰ فروردین‌ماه) به دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت شده است. وزارت بهداشت همچنین در بورس اوراق بهادار، در قالب سهام «کُرونا یک و دو» برای دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت کسب درآمد کرده است.

همچنین با دستور علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی(۱۴ فروردین‌ماه) یک میلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای مقابله با کُرونا در نظر گرفته شد که تیرماه امسال سعید نمکی وزیر بهداشت به دلیل پرداختن «سهم کوچکی» از این وجه یعنی حدود «۳۰درصد» به سازمان برنامه و بودجه انتقاد کرد. اما این سازمان مدعیست در چند مرحله ۴۴۰ میلیون یورو را به ریال تبدیل و به خزانه واریز کرده تا بابت هزینه‌های مقابله با شیوع کُرونا و بیمه بیکاری از طریق دستگاه‌های مربوطه به مصرف برسد.

کریم همتی رئیس جمعیت «هلال احمر» نیز ۳۰تیرماه از گشایش کانال مالی مخصوص به کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به ایران خبر داده و گفته بود، طرف آمریکایی موافقت ضمنی وزارت خزانه‌داری آمریکا با این امر را بیان داشته است.

پاسخ به اینکه دولت و نهادهای مسئول با اینهمه تجهیزات و کمک مالی چه می‌کنند، تقریبا ناممکن است. اما افکار عمومی بر این باور است که برای جستجوی این کمک‌ها و پول‌ها، باید سراغ جایی را گرفت که قدرت و منافع نظام در آنجاست. چنانکه جمعیت «هلال احمر» همزمان با انفجار هولناک بندر بیروت در ۴ اوت ۲۰۲۰ (۱۴ امرداد ۹۹) ۹۵ تُن کالا به لبنان فرستاد و به تازگی نیز دستگاه اطلاعاتی ارتش عراق از کشف محموله قاچاق ۱۹ کانتینر شامل صدها نوع دارو به ارزش صدها هزار دلار از ایران به این کشور خبر داده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چه می‌کند؟!

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که اسفندماه سال ۹۸ با توهم حمله بیولوژیک به ایران، دستور تشکیل قرارگاه مقابله بیولوژیک با کُرونا را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داده بود، حالا به تازگی از سپاه خواسته تا برای مقابله با کُرونا به کمک دولت بشتابد.

پیرو این دستور، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از گرفتن «آرایش جنگی» سپاه در برابر کُرونا خبر داده و اعلام کرده است که نیروهای سپاه در میدان آماده و در انتظار پذیرش نقش جدیدند!

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موج اول و دوم کُرونا قرارگاه بهداشتی و درمانی «امام رضا» را به عنوان رزمایش دفاع بیولوژیک راه‌اندازی کرد. سپاه همچنین مدعی تولید دستگاه‌ها و لوازم پزشکی و تجهیزات محافظتی در این قرارگاه شد و با همکاری نیروهای بسیج اقدام به ضدعفونی مراکز مذهبی، مساجد و اماکن عمومی، امر به معروف و نهی از منکر برای رعایت پروتکل‌ها و آماده‌ ساختن مراکز مختلف برای برگزاری عزاداری‌های محّرم و کنکور سراسری نمود.

گزارش‌ها حاکیست سپاه پاسداران در قرارگاه مرکزی پدافند زیستی «شفا» وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح، قرارگاه‌های دفاع بیولوژیک در استان‌ها راه‌اندازی کرده. اما به نظر می‌رسد این قرارگاه‌ها در موج دوم کُرونا و افزایش ابتلا و مرگ و میر کارشان را که با ادعای غربالگری بیماران و دوخت و دوز ماسک شروع کرده بودند، رها کرده و وارد عرصه تولید و قاچاق دارو شده‌اند آنهم در وضعیتی که اطلاعات سپاه بارها مدعی شد که جلوی فعالیت قاچاقچیان دارو و خروج داروها از طریق مرزهای ایران به خارج را می‌گیرد!

اردیبهشت‌ماه امسال نیز یک شرکت دارویی از فساد سیستماتیک و رقابت بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مقامات وزارت بهداشت و «بنیاد برکت» زیر نظر «ستاد اجرایی فرمان امام» برای خریداری دارو و کیت تشخیص از یک شرکت کره‌ای خبر داده بود.

در این میان، در بوق و کرنا کردن فعالیت‌هایی که نه تنها کمکی به شهروندان نمی‌کند بلکه در بسیاری موارد مزاحم کادر بهداشت و درمان نیز می‌شود با تمسخر و مضحکه از سوی افکار عمومی روبرو می‌شود از جمله اعلام تولید دستگاه کُرونایاب «مستعان ۱۱۰» که حسین سلامی روز ۲۷ فروردین‌ از آن رونمایی کرد با این ادعا که از فاصله دور و شعاع ۱۰۰متری قادر به شناسایی ویروس کُروناست! حتی وزارت بهداشت نیز همان زمان اعلام کرد که «مستعان ۱۱۰» مورد تأیید این وزارتخانه نیست. ادعای تولید واکسن توسط «ستاد اجرایی فرمان امام» نیز از همین قماش است.

در چنین شرایطی است که در کنار پرسش‌های اساسی در مورد سرنوشت کمک‌های بین‌المللی و بودجه‌های تخصیص‌یافته، قاچاق دارو، دروغ‌های ریز و درشت درباره آمار ابتلا و مرگ و میر و پرداخت پول برای اختراعات مضحک، جامعه پزشکی و پرستاران و کادر درمان کشور به پرداخت نشدن معوقه‌های مالی، وعده‌های‌ استخدام و دریافت کارانه اعتراض دارند و کمبود تجهیزات پزشکی و درمانی و حتی تخصیص دیرهنگام واکسن آنفولانزا به کادر درمان، وضعیت هولناکی را پدید آورده است.

ایران تقریبا ۸۵ میلیونی در زمان تنظیم این گزارش نیز برای چندمین روز پیاپی که صدرنشین مرگ و میر کرونا در جهان بوده با ۲۶۵ فوتی در شبانه‌روز اخیر دومین کشور پس از مکزیک با جمعیت حدود ۱۳۰ میلیون تن است! آنهم در حالی که بنا به اعتراف ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت باید مرگ و میر مربوط به ایران را [دست‌کم] دو برابر دانست!

آزاده کریمی

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید ) عضویت یا ورود به حساب کاربری.
Rate this post:
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت

آخرین اخبار

با آبونمان در خبرنامه رایگان میگن نیوز از آخرین پیشبردها در تارنما با خبر شوید