26
جمعه, آوریل
جمعه 7 ارديبهشت 1403 Friday 26 April 2024 17 شوال 1445

فیلم تولید جمهوری تاجیکستان اتحاد شوروی در سال ۱۳۳۵ است

نوشتار

فیلم مربوط به دوران شوروی سابق در مورد زندگی ابوعلی سینا پزشک، فیلسوف و دانشمند فارسیزبان که در قرن دهم میلادی می‌زیست، حالا در بحبوحه بحران کرونا در افغانستان دست به دست می‌شود.

 محور این فیلم که ابن سینا نام دارد و به زبان فارسی و روسی است، مربوط به درخواست ابن‌سینا برای بستن مساجد و اماکن مذهبی در بخارا در زمانی است که یک بیماری مرگبار در این شهر در جریان بوده‌ است. این بیماری از راه هوا و از طریق شخص به شخص منتقل می‌شده است.

در آن زمان این درخواست ابن‌سینا با خشم روحانیان سنتی روبرو می‌شود و آنها دستور می‌دهند که کتابهای پزشکی او سوزانده شود. این فیلم را عمدتا افراد تحصیل کرده و جوانان افغانستان در حالی به جریان در آورده‌اند که بعضی از روحانیان این کشور هم یک هزار سال بعد از درگذشت ابن سینا با اعمال چنین تدابیری برای بستن مساجد و ممنوعیت همه مراسم مذهبی به منظور مقابله با شیوع کرونا مخالف هستند.

چنین مخالفت‌هایی انتقادهای زیادی در پی داشته است. مجیب‌الرحمن انصاری از روحانیونی است که در مرکز این انتقادات قرار دارد. او به خاطر عقاید مذهبی و خطابه‌های تندش شهرت دارد. آقای انصاری که در عربستان سعودی تحصیل کرده امام جماعت مسجد جامع گذرگاه در شهر هرات است.

Afghan Mulla

مجیب‌الرحمن انصاری

ویدیویی از این روحانی منتشر شده که در آن در جریان یک مراسم نماز جمعه کرونا را به عنوان نعمتی برای مسلمانان خوب و به عنوان مجازاتی برای کافران توصیف می‌کند.

این ویدئو هم که از طرف بسیاری با دیگران به اشتراک گذاشته شده اظهار نظر هزاران نفر را در پی داشته که عمدتا در محکومیت عقاید افراطی او بوده است.

بسیاری دیگر از روحانیون افغانستان هم در خطبه‌هایشان از کرونا به عنوان ویروسی که از طرف خدا فرستاده شده تا انسان را به خاطر گناهانش مجازات کند، یاد می‌کنند.

فیلم ابن سینا عمدتا در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده با این نگرش که با عقاید متعصبانه بعضی از روحانیون در واکنش به یک پدیده طبیعی مخالفت کند.

ابو علی سینا یکی از شناخته شده ترین شخصیت‌های پزشکی و فلسفه است که در دنیای سینما به زندگی او زیاد پرداخت شده است.

Avi Cina 2

زندگی او موضوع چند نسخه متفاوت سینما و سریال بوده است . فیلم مورد بحث این روزها نسخه قدیمی آن است که تولید جمهوری تاجیکستان اتحاد شوروی در سال ۱۳۳۵ است.

در این فیلم که درباره زندگی ابن سینا است به طرز درمان وبا اشاره می شود که آن روزها دامن گیر شده بود، ابن سینا توصیه هایی که ارائه می دهد شباهت زیادی به توصیه های امروزی برای مقابله با شیوع کرونا دارد.

یکی از اهداف دیگر به اشتراک گذاشتن فیلم ابن سینا تشویق تدابیری مانند قرنطینه و بستن مساجد برای مقابله با شیوع ویروس است؛ تدابیری که ابن سینا یک هزار سال قبل پیشنهاد کرد.

شفیع عیار یکی از یوتیوبرهای پرطرفدار افغان در روز هفتم آوریل دو ویدیو کلیپ از نطق‌های مجیب الرحمن انصاری و یک روحانی دیگر را به نمایش گذاشت که به گفته او در آن "نفرت پراکنی" می‌کردند.

شفیع عیار با اشاره به این دو نفر نوشت"هزاران آزمایشگاه در کشورهای غربی در تلاش برای یافتن راهی برای درمان چنین آدمهایی هستند اما آنها هنوز فکر می‌کنند که کرونا نفرین و لعنتی برای غیر مسلمانان و نعمتی از طرف خداوند برای مسلمانان است".

در حالی که بعضی از روحانیون افغان کرونا را به عنوان "هشداری از طرف خداوند به انسان " به خاطر مادی گرایی و انحراف از راه خداوند می‌دانند بسیاری از افراد تحصیل کرده افغانستان معتقدند که مسئله کرونا باعث از بین رفتن اعتماد به روحانیت و مذاهب در آینده خواهد شد.

 

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید ) عضویت یا ورود به حساب کاربری.
Rate this post:
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت

آخرین اخبار

با آبونمان در خبرنامه رایگان میگن نیوز از آخرین پیشبردها در تارنما با خبر شوید