26
جمعه, آوریل
جمعه 7 ارديبهشت 1403 Friday 26 April 2024 17 شوال 1445

مورگان ارتگاس: جمهوری اسلامی مانع یاری‌رسانی ایالات متحده به آمریکا می‌شود

ایران

- سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده تأكید می‌کند كه قوی‌ترین صداى مخالف علیه پرداخت وام صندوق بین‌المللی به رژیم ایران را ناراضیان و زندانیان سیاسى پیشین در دوران حكومت جمهورى اسلامى تشكیل مى‌دهند.

 نازنین انصاری – سخنگوى وزارت خارجه آمریکا مى‌گوید: واشنگتن هنوز بر سر قول خود براى مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران ایستاده است.

مورگان اورتاگاس به کیهان لندن گفته است: در فرصت‌هاى مختلف از کانال‌هاى خصوصى و گاهى نیز بطور علنى آمادگى خود را براى کمک به مردم ایران اعلام کرده‌ایم. این پیشنهاد همچنان معتبراست. اما متاسفانه جمهورى اسلامى از قبول یارى‌رسانى ما به مردم ایران طفره مى‌رود و این در حالیست که ایالات متحده در ازاى این کمک‌ها تقاضایى از جمهورى اسلامى ندارد.

سخنگوى وزارت خارجه آمریکا که به دنبال واکنش رژیم ایران به پیشنهاد کمک دونالد ترامپ براى مبارزه با ویروس کرونا به آن کشور به این موضوع اشاره کرده، ادامه می‌دهد: رئیس جمهورى آمریکا گفته بود که اگر تهران از ما براى مقابله با ویروس کُرونا تقاضاى همکارى کند، بى‌درنگ به کمک ایرانیان مى‌شتابیم.

در این میان حسن روحانى رئیس جمهورى اسلامی ایران، تحریم‌هاى آمریکا را غیرانسانى خوانده است. محمدجواد ظریف وزیر خارجه کابینه او نیز این هفته در جریان دیدار با بشار اسد، رئیس جمهورى سوریه در دمشق گفت: تصمیم ترامپ براى ادامه تحریم‌ها بر ایران و سوریه در ایامى که هر دو کشور با ویروس کرونا درگیر هستند، غرض‌ورزى او را نسبت به ما به جهانیان ثابت مى‌کند.

مورگان اورتگاس در ادامه‌ی گفتگو با کیهان لندن اضافه کرده است: رژیم جمهورى اسلامى غالبا به جاى آنکه به ضعف و ناکارآمدى خود در مدیریت بهداشت و سلامت عمومى مردم ایرن اعتراف کند، تقصیر را به گردن دیگران مى‌اندازد.

او تأکید کرده: تحریم‌هاى ایالات متحده هرگز شامل تجهیزات پزشکى و کمک‌هاى انسانى نبوده و درواقع این اقلام در فهرست صدور کالاهاى تحت تحریم به ایران قرار نداشته و نخواهد داشت.

در این میان، جمهورى اسلامى از صندوق بین‌المللى پول تقاضاى پنج میلیارد دلار وام اضطرارى به منظور مبارزه با ویروس کُرونا کرده است. اتحادیه اروپا ضمن آنکه براى پرداخت این وام به ایران تلاش مى‌کند، به جمهورى اسلامى قول داده ٢٠ میلیون یورو نیز در قالب کمک‌هاى انساندوستانه به حساب تهران واریز کند.

عبدالناصر همتى مدیرکل بانک مرکزى ایران از صندوق بین‌المللى درخواست نموده این وام اگر هم نقدی ممکن نیست، از طریق «اینستکس» (ساز و کار مالی اتحادیه اروپا برای کمک به جمهوری اسلامی و یا از مسیر «شتا» کانال همکارى‌هاى مالى آمریکا و سوئیس که با هدف کمک‌هاى بشردوستانه و مبادله‌ی کالا و در عین حال کنترل راه‌هاى سوء استفاده جمهورى اسلامى از اینگونه کمک‌ها به وجود آمده ، به دست ایران برسد.

گفتنى است که برخى از اعضاى اتحادیه اروپا که در صندوق بین‌المللى پول نیز عضویت دارند، طرفدار پرداخت هرچه زودتر این وام به جمهورى اسلامى هستند. اما مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده تأکید می‌کند که قوی‌ترین صداى مخالف علیه پرداخت این وام به رژیم ایران را ناراضیان و زندانیان سیاسى پیشین در دوران حکومت جمهورى اسلامى تشکیل مى‌دهند.

او ادامه داده آنها در نامه‌اى به صندوق بین‌المللى پول از آنچه در زندان‌هاى مخوف رژیم بر آنان رفته نوشته و از مسئولان این سازمان مصرّا خواسته‌اند از پرداخت وام به حکومت تهران خوددارى کند. این افراد خوب مى‌دانند رژیم جمهورى اسلامى این پول را به چه مصارفى خواهد رساند.

مورگان اورتگاس افزوده: امضاکنندگان نامه نگرانى شدید خود را از عدم پایبندى جمهورى اسلامى به استانداردها و ضوابط بین‌المللى FATF گروه ویژه مالی بین‌المللی که براى رصد نمودن پنهانکارى‌هاى مالى، پولشویى و حمایت مالى از تروریسم به وجود آمده و رژیم ایران در فهرست سیاه آن قرار گرفته است، اعلام کرده‌اند.

هفته گذشته دیوان محاسبات کشور در جمهورى اسلامى از ناپدید شدن ٨/۴ میلیارد دلار که در اختیار دولت قرار داشته خبر داد. محمود واعظى رئیس دفتر حسن روحانى در واکنش به این موضوع که سیدابراهیم رئیسى رئیس قوه قضائیه دستور رسیدگى به آن را صادر کرده است، در نامه‌اى به دیوان محاسبات کشور نوشت: چرا تا کنون در مورد سایر فعالیت‌ها و حوادثى از این قبیل در سازمان‌هاى دیگر صحبتى به میان نیامده است؟

او در این نامه درباره دو میلیون یورو که بجاى تهیه وسایل مورد نیاز جراحى‌های قلب و عروق، صرف خرید کابل‌هاى برق شده از مسئولان مربوطه سوال کرده و از اینکه ١٨٠ میلیون دلار که قرار بوده به تهیه وسایل بیمارستانى اختصاص یابد اما به مصرف خرید تنباکو و کاغذ مخصوص پیچیدن سیگار رسیده انتقاد کرده است.

از سوى دیگر برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در نامه‌اى به روحانى درباره ناپدید شدن یک میلیارد یورو که براى تهیه وسایل پزشکى در نظر گرفته شده بود، توضیح خواسته است.

سخنگوى وزارت خارجه آمریکا در ادامه‌ی گفتگو با کیهان لندن به آزادى دو شهروند آمریکایى از زندان‌های جمهوری اسلامی از طریق واسطه‌ها نیز اشاره کرده است. این دو زندانى، مایکل وایت و عامر فخورى نام دارند.

مایکل وایت که از سال ٢٠١٨ در یکى از زندان‌هاى ایران بسر مى‌برد، یک ماه پیش به دلیل بیمارى به سفارت سوئیس در تهران تحویل داده شد و عامر فخورى، شهروند آمریکایى– لبنانى نیز که در سال ٢٠١٩ به زندان افتاده بود، بعد از آزادی به آمریکا بازگشت.

مورگان اورتگاس در پایان گفتگوى خود با کیهان لندن گفته: از آزادى این دو زندانى خوشحال هستیم و به تلاش‌هاى خود براى آزادى دیگر زندانیان دوتابعیتی در زندان‌هاى جمهورى اسلامى که بدون دلیل محبوس شده‌اند، ادامه خواهیم داد.

منبع: کیهان لایف (کیهان لندن به زبان انگلیسی)
ترجمه و تنظیم از کیهان لندن

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید ) عضویت یا ورود به حساب کاربری.
Rate this post:
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت

آخرین اخبار

با آبونمان در خبرنامه رایگان میگن نیوز از آخرین پیشبردها در تارنما با خبر شوید