26
جمعه, آوریل
جمعه 7 ارديبهشت 1403 Friday 26 April 2024 17 شوال 1445

آلمان میزبان بیشترین تعداد سربازان آمریکایی در اروپاست

جهان

دونالد ترامپ می گوید از آنجا که آلمان به افزایش هزینه‌های نظامی خود توجه نکرده، آمریکا ۱۲ هزار نیروی نظامی خود را که در این کشور مستقر هستند فراخواهد خواند. آمریکا خروج این سربازان از خاک آلمان را جابجایی "استراتژیک" خوانده است.

 به گفته مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا که چهارشنبه، ۲۹ ژوئیه، در واشنگتن صحبت می‌کرد، ۶۴۰۰ نفر از این نظامیان به آمریکا برگردانده می شوند و ۵۶۰۰ نفرشان هم در دیگر کشورهای عضو ناتو چون بلژیک و ایتالیا مستقر خواهند شد.

بر این اساس، تعداد نظامیان آمریکایی مستقر در آلمان به ۲۵۰۰۰ نفر کاهش خواهد یافت.

به گفته آقای اسپر، هدف از این کار تقویت نظامی ناتو در منطقه دریای سیاه است.

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا مدت‌هاست که خواهان کاهش حضور نظامی کشورش در آلمان است ولی منتقدان او می‌گویند کاهش توان نظامی ایالات متحده در آلمان در نهایت به نفع روسیه است.

۲۲ عضو جمهوری‌خواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به آقای ترامپ هشدار داده‌اند که کاهش تعهد آمریکا به امنیت نظامی اروپا به سیاست‌های تهاجمی روسیه کمک می‌کند.

مقام های ارشد آلمان هم به این تصمیم واکنش نشان داده و آن را نگران کننده خوانده‌اند.

با این حال آقای ترامپ گفته: "ما دیگر نمی‌خواهیم مثل احمق‌ها جلوه کنیم. ما نیروهایمان را در آنجا (آلمان) کاهش می‌دهیم، علت هم ساده است؛ چون آنها از عهده مخارج خودشان بر نمی‌آیند."

آقای ترامپ در سه سال گذشته بارها از اعضای ناتو انتقاد کرده و از آنها خواسته که بودجه بیشتری برای این سازمان دفاعی که تمرکزش بر اروپا است، اختصاص دهند. او می‌گوید اعضای ناتو دیگر نباید به آمریکا وابسته بمانند و هزینه‌های گزاف حضور نظامی در اروپا را روی شانه‌های ایالات متحده بگذارند.

اختلاف‌نظر بین اعضای ناتو بر سر این است که قرار شده همه اعضای ناتو تا سال ۲۰۲۴ قدر مشارکت خود در هزینه‌های ناتو را به اندازه ۲ درصد میزان درآمد ناخالص ملی (جی‌دی‌پی) خود کنند اما آلمان و چند کشور دیگر اروپایی هنوز میزان بودجه نظامی خود را به این میزان نرسانده‌اند.

با این حال، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا به هنگام اعلام این تصمیم، از لحن متفاوتی نسبت به آقای ترامپ استفاده کرد و خروج نیروهای نظامی آمریکا از آلمان را به عنوان بخشی از اهداف وسیع‌تر کشورش برای تغییر در نحوه استقرار سربازان آمریکایی در منطقه خواند.

او گفته که این اقدام یک "تغییر مثبت و بسیار استراتژیک" بوده است که به گفته او "بدون تردید به دستیابی به اصول بنیادین ناتو یعنی بازدارندگی روسیه کمک خواهد کرد".

خروج نیروهای آمریکایی از آلمان و استقرار آنها در کشورهای دیگر اروپایی چندین میلیارد دلار هزینه روی دست پنتاگون خواهد گذاشت و همزمان از میزان حضور آمریکا در آلمان ۲۵ درصد خواهد کاست.

آن طور که مارک اسپر گفته قرار است یک اسکادران از جنگنده‌های آمریکایی به ایتالیا بروند و بخشی از سربازان هم به لهستان منتقل شوند.

Trump

آقای ترامپ بارها از میزان مشارکت مالی کشورهای اروپایی در ناتو انتقاد کرده است

این تصمیم آمریکا با انتقاد مقام‌های آلمان هم روبرو شده به طوری که رئیس کمیته امور خارجه آلمان گفته این اقدام "اتحاد اعضای ناتو را تضعیف" خواهد کرد.

مارکوس سودر، رئیس دولت ایالت باواریا هم ضمن اظهار تاسف از این تصمیم گفته: "سنگینی این اقدام بر روابط آلمان و آمریکا" تاثیر خواهد گذاشت.

در واشنگتن، پایتخت آمریکا هم سیاستمداران از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات از این تصمیم انتقاد کرده‌اند. جک رید، سناتور دموکرات آن را "شلیک به خود و در تضاد با منافع امریکا" خوانده است.

میت رامنی، سناتور جمهوری‌خواه را " اشتباهی بزرگ" و "سیلی زدن به صورت یک دوست و متحد" ارزیابی کرده است.

حضور آمریکا در آلمان به پیامدهای جنگ جهانی دوم باز می گردد که طی آن آمریکا و متفقین با شکست آلمان نازی و متحدین، به استقرار نیروهای نظامی در اروپا تصمیم گرفتند.

آلمان تاکنون میزبان بیشترین نیروی نظامی در اروپا بوده است و پس از آن هم به ترتیب ایتالیا، بریتانیا و اسپانیا قرار دارند .

البته برخی از نیروهای آمریکایی در اروپا به ماموریت‌های غیر مرتبط با ناتو هم مشغولند و تعداد این پرسنل نظامی هم بنا بر ماموریت‌ها و تحرکات نظامی آنها در سطح اروپا متغیر و سیال است.

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید ) عضویت یا ورود به حساب کاربری.
Rate this post:
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت

آخرین اخبار

با آبونمان در خبرنامه رایگان میگن نیوز از آخرین پیشبردها در تارنما با خبر شوید